PŘEDSTAVENÍ ŠOKERŮ
šokové X multifunkční
Šokové zchlazovače/zmrazovače:
- Šokové zchlazení spočívá v co nejkratším čase překonání teploty, kdy dochází k rychlému pomnožování mikroorganismů obecně, ať už to jsou bakterie, toxiny, plísně atd.
- Při šokovém zmrazení nedochází k tvorbě krystalů ledu (jako při pomalém mražení), které rozbijí strukturu produktu a nemění se vlastnosti potravin jako je vzhled, vůně, struktura, chuť - nedochází ke ztrátě objemu (odpařování) ani zhoršení kvality.
- Zchlazení / zmražení - max teplota +3/-40°C
Multifunkční šokery:
- Zvládnou kromě šokového chlazení/mrazení a regenerace i nízkoteplotní pečení a vaření do +85 °C, regulované kynutí nebo udržování teploty pokrmu.
- Večer můžete do multifunkčního šokeru vložit zmražené těsto, přes noc nastavíte regeneraci, k ránu kynutí a po příchodu do práce máte přpravené těsto k pečení.
- Dopoledne můžete nízkoteplotně vařit nebo péct - část výrobků ihned prodáte a část můžete šokově zmrazit na později.
- Zchlazení / zmražení - max teplota +85/-40°C